Iunie este luna în care sărbătorim copiii. Miros de tei, gust de cireșe … și clopoțelul care stă să anunțe vacanța. Iată că entuziasmul, energia și imaginația elevilor de școală generală le-au condus talentul de mici pictori spre tarâmuri îndepărtate.

Ambasada Thailandei la București cunoaște bine valoarea legăturii spirituale cu arta pe care sufletul de copil o poate naște. Al treilea eveniment organizat în ultimii trei ani în mediul educațional, cu participarea activă a Școlii Gimnaziale nr. 190 din sectorul 4 al capitalei,  constând în competiția de desen ”Promovarea Thailandei în România” a adus la rampă, vineri, 9 iunie 2017, 35 de premianți din clasele I-VIII, cărora E.S. dl. Komgrit Varakamin, Ambasadorul Regatului Thailandei în România, împreună cu dna Ambasador Doungchai Varakamin le-au oferit diplome și premii.

Prin activitățile diverse derulate de oficialii thailandezi la București, românii au putut lua cunoștință ani la rând cu dansul, muzica, meșteșugurile și gastronomia Thai.  A privi Thailanda prin ochii și penelul copiilor români este noua perspectivă deschisă de prietenii din Țara Surâsului.

Un concurs care a angajat 170 de elevi, coordonați de profesori dedicați. O festivitate de premiere plină de efervescență și bucurie, în care cei 120 de participanți fluturau stegulețele Thailandei și României, purtând mândri iile românești, cântând veseli din melodiile copilăriei noastre. Părinți fericiți în mintea cărora s-a întipărit încă o dată interesul pentru o nație asiatică generoasă. 35 de elevi au strălucit în premianți, ovaționați de colegi mai puternic decât o fac suporterii echipelor de fotbal. Nimeni nu a plecat cu mâna goală din concurs, diploma primită le va rămâne în amintire născând, poate, dorința de a vizita vreodată pe thailandezi la ei acasă.

Acești copii minunați au savurat, pe finalul reuniunii, delicioasele mâncăruri thailandeze oferite cu bucurie de ambasadă.

Încă o punte de prietenie și spiritualitate între thailandezi și români, pentru care mulțumim Ambasadei Regatului Thailandei la București!

Doina Tataru