Apartamentul Imperial, aflat la etajul 19 al Hotelului InterContinental, este apartamentul de lux situat la cea mai mare inaltime din oras, fiind cel mai mare apartament din hotel si totodata cel mai rafinat. 

Locatia a devenit faimoasa inca din anii ’80 odata cu difuzarea filmului “Nea Marin Miliardar” – cel mai vizionat film romanesc din toate timpurile. Toate scenele de hotel din film au fost realizate la InterContinental Bucuresti, inclusiv in Apartementul Imperial. In 2018 se implinesc 40 de ani de la momentul filmarilor.

Apartamentul Imperial are o suprafata de 240 metri patrati, ceea ce inseamna 4 apartamente sau 8 camere ale Hotelului InterContinental. Datorita suprafetei, apartamentul ofera o priveliste unica asupra orasului, oaspetele putand privi tot Bucurestiul de la balconul camerei sale.

Apartamentul se compune dintr-un dormitor principal si unul secundar, un living cu spatiu de lucru, de luat masa si de relaxare, o bucatarie complet utilata si trei bai, dintre care, baia principala este dotata cu cada, dus cu hidromasaj si sauna proprie.

Apartamentul Imperial este singurul din Bucuresti dotat cu pian. Pianul Stainway & Sons este functional si nu de putine ori, oaspetii cazati in acest apartament exclusivist se bucura de prezenta lui.

Apartamentul este decorat cu obiecte de iluminat din sticla de Murano si mobilier alb din lemn de nuc in stil italian clasic. 

Oaspetii cazati in Apartamentul Imperial de acces la Club InterContinental Lounge, un spatiu cu servicii personalizate de check in check out, secretariat, concierge, optiuni de restaurant si chiar o biblioteca.

Deschis in urma cu 47 de ani, in mai 1971, odata cu inaugurarea Hotelului InterContinental, Apartamentul Imperial a fost gazda a numeroase personalitati, sefi de stat, ambasadori, sportivi de renume, artisti sau oameni de afaceri, precum: HM Regina Sofia a Spaniei, Ariel Sharon, Bill Gates, Patricia Kaas, Joe Cocker, Paul Rodgers, Latoya Jackson, Ariel Sharon, Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Nigel Kennedy si multi altii.