International Journal for Responsible Tourism premiat in cadrul Galei AJTR

Miercuri, 15 ianuarie 2014 in Bucuresti a avut loc o noua gala a premiilor oferite de Asociatia Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania.

Pentru contributia adusa dezvoltarii sectorului turistic romanesc prin propagarea celor mai recente studii si cercetari in domeniu, publicatia stiintifica International Journal for Responsible Tourism a fost premiata de catre AJTR. Distinctia acordata editorilor revistei stiintifice a fost oferita la categoria “Profesionistii”, subliniind inca o data rolul pe care jurnalul il ocupa in randul specialistilor din turism.

International Journal for Responsible Tourism este singura publicatie stiintifica din Romania care isi propune sa promoveze conceptul de “turism responsabil”, considerand aceasta abordare ca fiind oportuna pentru dezvoltarea turistica de perspectiva atat in spatiul autohton cat si in afara granitelor. Reunind parerilor specialistilor din domeniu si diseminand rezultatele cercetarilor realizate, IJRT-ul a fost apreciata drept o publicatie de importanta majora pentru spatiul turistic romanesc, o sursa de informatii actuala, corecta si completa pentru elaborarea de solutii privind valorificarea potentialului autohton.

Publicatia stiintifica este recunoscuta la nivel international, fiind indexata in 7 baze de date internationale si in numeroase biblioteci din Europa si Asia.


Au fost desemnati castigatorii editiei a XVIII-a a Salonului National de Fotografie Turistica!Au fost desemnati castigatorii editiei a XVIII-a a Salonului National de Fotografie Turistica. Lista este disponibila aici: http://www.vacantesicalatorii.ro/snft/castigatori/

Expozitia Salonului National de Fotografie Turistica va avea loc in foaierul Teatrului Evreiesc de Stat in perioada 05 - 11 decembrie 2013. Vernisajul salonului si festivitatea de premiere vor avea loc joi, 05 decembrie 2013 incepand cu ora 16.30. Va asteptam!

Puteti vizita si pagina de Facebook a revistei Vacante&Calatorii accesand http://www.facebook.com/vacantesicalatorii.


Viscri, o marca “la propriu” a turismului responsabil din Romania


Celebrul sat Viscri, reprezentativ pentru turismul responsabil in Romania, este ilustrat intr-una dintre cele patru marci postale ale seriei recent lansate pe piata de Romfilatelia, denumita Descoperiti Romania – Transilvania.” Emisiunea filatelica ilustreaza patru obiective turistice din centrul tarii: casa de oaspeti din Valea Zalanului (Covasna), un peisaj din Hasman (Sibiu), Biserica Sfantul Mihail (Cluj) si biserica de la Viscri (Braşov). Cele patru marci sunt machetate în coli de cate 32 de timbre, minicoli de 8 timbre plus o vigneta si o colita dantelata, iar tirajul este limitat la doar 4000 de exemplare.


Fosta asezare saseasca cvasi parasita, Viscri este un model de referinta pentru dezvoltarea rurală prin conservarea valorilor culturale locale. Satul a devenit celebru prin prezenta Printului Charles al Marii Britanii, sub patronajul caruia Fundatia “Mihai Eminescu Trust” a derulat un vast proiect de renastere a comunitatii si de introducere a ei in circuitul turistic, ca o destinatie de top, o incursiune in autentic si natural. Azi, “satul de sine statator” isi primeste oaspetii, cei mai multi straini, cu produse si servicii traditionale, invitandu-i sa experimenteze o vacanta la tara, „ca la bunici”.

Sursa: http://www.romfilatelia.ro/marci/colectia.php?ContentID=68


 » Revedere
 » Freamat de codru
 » EMINESCU PEREGRINUL: Itinerarium humanae vitae (II)
 » Cind amintirile…
 » La mijloc de codru

Noutati de la Centrul Roman de Resurse in Turism

 » Ecoturismul sau strategiile de valorificare ecologica a resurselor de mediu
 » Spatiul montan – oportunitati de dezvoltare in conformitate cu principiile turismului responsabil
 » Invitatie la Forumul National al Zapezii si Turismului Montan
 » Studiu. Turismul în lume

Ultimele oferte ARTE!!!

 » De la Capul Bunei Sperante la Parcul Kruger – Africa De Sud – Swaziland – Mozambic
 » CAMBODIA – SIEM REAP & THAILAND – KOH KOOD – BANGKOK
 » PASTE in Rusia – Circuit Sankt Petersburg – Moscova
 » Mit, splendoare, fascinatie, aventura – Peru – Bolivia
 » JAPONIA – Tara Soarelui Rasare
 » De la PARIS pe VALEA LOIREI via NORMANDIA
 » COREEA DE SUD – JAPONIA
 » O mica parte din Gradina Carpatilor
 » Descopera Delta Dunarii

Turism responsabil

 » S-a incheiat cea de-a treia editie a Forumului International pentru Turismul Responsabil!
 » La Baile Tusnad in perioada 13 – 14 februarie a avut loc lansarea Clusterului Balneoturistic Transylvania!
 » Cea de-a treia editie a Forumului International pentru Turismul Responsabil va avea loc la Targu Jiu!
 » International Journal for Responsible Tourism premiat in cadrul Galei AJTR

 

 

Agentia A.R.T.E. cauta agent de turism!


 

Daca esti pasionat de domeniul turismului si vrei sa activezi intr-o agentie, trimite un CV la adresa de email: arte@gm.ro.


 

Iti place sa calatoresti? Iti doresti o experienta unica? Intra pe arte.gm.ro!

 

Daca iti place sa calatoresti, sa descoperi de fiecare data locuri inedite, incarcate de obiceiuri si traditii, daca iti doresti o experienta iesita din comun la un pret avantajos – ARTE iti ofera toate acestea si mai mult pe www.arte.gm.ro.


Citeste mai departe...

 


Din sumarul numarului 155-157
M–am intalnit cu dna Caroline Fernolend mult dupa ce strabatusem o multime de articole de presa elogioase – cum altfel?! – despre minunile pe care le–a facut intr–un sat sasesc din inima Ardealului, pornind, practic, de la aproape nimic. Pozele aferente vorbeau şi ele despre o personalitate puternica, elegant ser ...
» citeste tot
» vezi toate articolele