TRADITIONALA GALA A PREMIILOR AJTR PENTRU ANUL 2014 S-A DESFASURAT LA GIURGIU


Asociatia Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania – cu o existenta de aproape sase decenii – a organizat, in parteneriat cu Primaria municipiului Giurgiu, traditionala Gala a Premiilor sale. Ceremonia a avut loc in ziua de 15 ianuarie 2015, la restaurantul PERLA, situat pe malul stang al "regelui fluviilor Europei", cum a numit candva Napoleon Bonaparte Dunarea. "Dunarea batrana" a marelui nostru poet Mihai Eminescu care, in urma cu 148 de ani, ajungea, pentru prima data, la Giurgiu, chiar aici in port, unde avea sa fie descoperit de Iorgu Caragiale…

Dunarea, Eminescu si Primaria Giurgiu, condusa de d-l Nicolae Barbu, au fost irezistibilele si minunatele argumente pentru care Gala AJTR a ajuns in fermecatorul oras dunarean. Asta dupa ce ani la rand festivitatea de decernare a premiilor s-a tinut la Campulung Moldovenesc, la Brasov, Breaza si Urlati, la Azuga, Mamaia si Horezu (aici, patru editii consecutive!), dar si in hoteluri bucurestene precum Inter.Continental, Ramada-Majestic, Bulevard, Phoenicia ori Marshal Garden.

Citeste mai departe...

 


CELE MAI BUNE FOTOGRAFII ALE EDITIEI XIX A SALONULUI NATIONAL DE FOTOGRAFIE TURISTICA AU FOST ADMIRATE LA ROMEXPO IN CADRUL TARGULUI DE TURISM AL ROMANIEI!


Expozitia editiei XIX a Salonului National de Fotografie Turistica a avut loc la finalul saptamanii trecute in cadrul Targului de Turism al Romaniei desfasurat in Bucuresti. Vizitatorii au putut admira cele 300 de fotografii finaliste ale concursului organizat de Fundatia Amfiteatru si Revista Vacante si Calatorii in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Turism.

Evenimentul a fost completat de gala de premiere a Salonului National de Fotografie Turistica, manifestare ce a adus pe scena fotografi profesionisti si amatori, castigatori ai editie XIX dar si ai altor editii, personalitati de marca din domeniul turismului dar si reprezentanti ai autoritatilor publice centrale.

Printre laureatii galei de premiere s-au numarat fotografi precum: Savescu Flavian (castigatorul Marelui Premiu), Cristian Catana (castigator al Premiului Publicului), Chirobocea Stefan, Sorin Untu, Dulu Mihai, Bajan Sorin, Boeru Adriana, Ionascu Andreea, Roibu Grigore, Scraba Decebal, Chirobocea Fanurie, Baciu Andrei, Suciu Sorin, Eugen Negrea, Sorin Onisor, Laurentiu Damian, Ciurea Valer, Daria Varbanescu, Vlad Eftenie si altii. Trofeele Salonului National de Fotografie Turistica au fost inmanate de personalitati precum domnul Secretar de stat George Constantin Brezoi – Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, doamna Maria Stoian – Presedinte fondator ANTREC, domnul Mihai Ogrinji – Presedinte AJTR, George Niculescu – Presedinte, Olimpic International Turism, Mihai Handolescu – Prim Vicepresedinte OPTBR, Rodica Pencea – OPTBR si altii.

Salonul National de Fotografie Turistica este una dintre cele mai longevive manifestari de profil din Romania reunind peste 5000 de participanti si peste 30000 de fotografii inscrise in concurs.

Puteti vizita si pagina de facebook a revistei Vacante&Calatorii cu un simplu click pe http://www.facebook.com/vacantesicalatorii/.

Acest eveniment este organizat sub egida Programul “Amfiteatrul pentru turismul responsabil”

 


International Journal for Responsible Tourism premiat in cadrul Galei AJTR

Miercuri, 15 ianuarie 2014 in Bucuresti a avut loc o noua gala a premiilor oferite de Asociatia Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania.

Pentru contributia adusa dezvoltarii sectorului turistic romanesc prin propagarea celor mai recente studii si cercetari in domeniu, publicatia stiintifica International Journal for Responsible Tourism a fost premiata de catre AJTR. Distinctia acordata editorilor revistei stiintifice a fost oferita la categoria “Profesionistii”, subliniind inca o data rolul pe care jurnalul il ocupa in randul specialistilor din turism.

International Journal for Responsible Tourism este singura publicatie stiintifica din Romania care isi propune sa promoveze conceptul de “turism responsabil”, considerand aceasta abordare ca fiind oportuna pentru dezvoltarea turistica de perspectiva atat in spatiul autohton cat si in afara granitelor. Reunind parerilor specialistilor din domeniu si diseminand rezultatele cercetarilor realizate, IJRT-ul a fost apreciata drept o publicatie de importanta majora pentru spatiul turistic romanesc, o sursa de informatii actuala, corecta si completa pentru elaborarea de solutii privind valorificarea potentialului autohton.

Publicatia stiintifica este recunoscuta la nivel international, fiind indexata in 7 baze de date internationale si in numeroase biblioteci din Europa si Asia.


Viscri, o marca “la propriu” a turismului responsabil din Romania


Celebrul sat Viscri, reprezentativ pentru turismul responsabil in Romania, este ilustrat intr-una dintre cele patru marci postale ale seriei recent lansate pe piata de Romfilatelia, denumita Descoperiti Romania – Transilvania.” Emisiunea filatelica ilustreaza patru obiective turistice din centrul tarii: casa de oaspeti din Valea Zalanului (Covasna), un peisaj din Hasman (Sibiu), Biserica Sfantul Mihail (Cluj) si biserica de la Viscri (Braşov). Cele patru marci sunt machetate în coli de cate 32 de timbre, minicoli de 8 timbre plus o vigneta si o colita dantelata, iar tirajul este limitat la doar 4000 de exemplare.


Fosta asezare saseasca cvasi parasita, Viscri este un model de referinta pentru dezvoltarea rurală prin conservarea valorilor culturale locale. Satul a devenit celebru prin prezenta Printului Charles al Marii Britanii, sub patronajul caruia Fundatia “Mihai Eminescu Trust” a derulat un vast proiect de renastere a comunitatii si de introducere a ei in circuitul turistic, ca o destinatie de top, o incursiune in autentic si natural. Azi, “satul de sine statator” isi primeste oaspetii, cei mai multi straini, cu produse si servicii traditionale, invitandu-i sa experimenteze o vacanta la tara, „ca la bunici”.

Sursa: http://www.romfilatelia.ro/marci/colectia.php?ContentID=68


 » Revedere
 » Freamat de codru
 » EMINESCU PEREGRINUL: Itinerarium humanae vitae (II)
 » Cind amintirile…
 » La mijloc de codru

Noutati de la Centrul Roman de Resurse in Turism

 » Ecoturismul sau strategiile de valorificare ecologica a resurselor de mediu
 » Spatiul montan – oportunitati de dezvoltare in conformitate cu principiile turismului responsabil
 » Invitatie la Forumul National al Zapezii si Turismului Montan
 » Studiu. Turismul în lume

Ultimele oferte ARTE!!!

 » DESCOPERA PARADISUL MAGIC DIN INDEPARTATA ASIE
 » PERU – MIT si FASCINATIE
 » SAFARI IN INCINTATOAREA LUME A ANIMALELOR SALBATICE DIN PARCURILE NATIONALE ALE AFRICII DE EST
 » THAILANDA BANGKOK – PATTAYA
 » EXPEDITIA PE URMELE MARILOR CALATORI ROMANI IN SUBCONTINENTUL INDIAN
 » CROAZIERA AUSTRALIS – MINUNILE DE LA CAPATUL PAMANTULUI
 » Ayurveda – Wellnessul vedic indian
 » INDIA – “PRECUM REGELE SI REGINA sau MAHARANI & MAHARAJA”
 » O mica parte din Gradina Carpatilor

Turism responsabil

 » Ziua Mondiala a Turismului Responsabil
 » Spiritualitate si istorie
 » Premiile AJTR la Giurgiu
 » S-a incheiat cea de-a treia editie a Forumului International pentru Turismul Responsabil!

 

 

Agentia A.R.T.E. cauta agent de turism!


 

Daca esti pasionat de domeniul turismului si vrei sa activezi intr-o agentie, trimite un CV la adresa de email: arte@gm.ro.


 

Iti place sa calatoresti? Iti doresti o experienta unica? Intra pe arte.gm.ro!

 

Daca iti place sa calatoresti, sa descoperi de fiecare data locuri inedite, incarcate de obiceiuri si traditii, daca iti doresti o experienta iesita din comun la un pret avantajos – ARTE iti ofera toate acestea si mai mult pe www.arte.gm.ro.


Citeste mai departe...

 


Din sumarul numarului 155-157
M–am intalnit cu dna Caroline Fernolend mult dupa ce strabatusem o multime de articole de presa elogioase – cum altfel?! – despre minunile pe care le–a facut intr–un sat sasesc din inima Ardealului, pornind, practic, de la aproape nimic. Pozele aferente vorbeau şi ele despre o personalitate puternica, elegant ser ...
» citeste tot
» vezi toate articolele