Salonul Național de Fotografie Turistică revine anul acesta într-un nou format - Ediția XX a SNFT – România ești faină!


Salonul Național de Fotografie Turistică(SNFT) este unul dintre cele mai longevive concursuri de fotografie din România reunind de-a lungul a 12 ani peste 10.000 de concurenți din întreaga țară și peste 30.000 de fotografii înscrise în concurs. Concursul este online și se adresează tuturor celor pasionați de arta fotografică, fie că sunt fotografi amatori, fie că sunt profesioniști, indiferent de vârstă, ocupație, statut social, sex sau naționalitate. Scopul său este să ofere o viziune în imagini a potențialului României pentru practicarea unui turism responsabil.
Citeste mai departe...Festivalul Cultural Thailandez


In perioada 21-22 mai ac., Ambasada Regatului Thailandei la Bucuresti impreuna cu Muzeul Satului “Dimitrie Gusti” au organizat Festivalul Cultural Thailandez(Thai Festival).

Ceremonia de deschidere a avut loc pe 21 mai, in prezenta a numerosi invitati,din cadrul corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, din domeniul culturii, artei, politicii si presei locale. Citeste mai departe...Zece ani de la restabilirea independenței Muntenegrului


In aceste zile, Muntenegru marcheaza și sarbatorește a zecea aniversare de la restabilirea propriei independențe. Pe data de 21 mai 2006, in cadrul unui referendum democratic, cetațenii din Muntenegru au votat și au decis ca țara lor sa devina un stat independent, pentru a doua oara in istorie. Restabilirea independenței reprezinta unul dintre cele mai importante evenimente din istoria moderna a Muntenegrului. Citeste mai departe...De la un salon la altul


In decurs de numai o saptamana, am parcurs doua saloane tehnice, dedicate infrumusetarii vietii. Primul, deja celebrul Mountain Planet de la Grenoble, gazduit de Centrul Expozitional Alpexpo, o adevarata rascruce mondiala a amenajarii montane, unde 900 de intreprinderi din 32 de tari au oferit  specialiștilor (proveniti din 60 de tari) si publicului larg imense oportunitati de dezvoltare in amenajarea  montana, in amenajarea și animatia statiunilor de ski, de joasa, medie și inalta altitudine. In acest context, invitatii straini ai Clusterului Montan Francez ce au provenit din 21 de tari, au luat cunoștinta, timp de doua  zile, cu marea statiune de inalta altitudine, de la 2300m - Val Thorens. Citeste mai departe...De ziua nationala a Regatului Thailandei


Pe 5 decembrie, thailandezii de pretutindeni au sarbatorit Ziua Nationala. Cu aceasta ocazie, Excelenta Sa, domnul KOMGRIT VARAKAMIN, ambasadorul Regatului Thailandei la Bucuresti a vorbit despre semnificatia acestei zile. Citeste mai departe...La “vânat” de imagini pe Dunărea Călărășeană


Dunărea a reprezentat mereu un obiectiv turistic atât pentru români, cât și pentru străini. De la plimbări cu șalupa până la pescuit și bird watching, Dunărea îți oferă o priveliște de poveste. De ceva timp, pe tronsonul de Dunăre al Călărașiului se organizează o serie de trasee turistice cu ajutorul unui proiect european al cărui beneficiar este Consiliul Județean. Citeste mai departe...Călărașii - în bloc-start spre viitor


Călărași este un teritoriu binecuvântat. Cum și România este....de altfel. La Călărași, Dunărea este regină. O regină care-și poartă faldurile înspumate ale rochiei cu și mai mare strălucire când rezele soarelui o alintă. Această regină puternică și statornică își deschide brațele cu prietenie oricăror vizitatori împătimiți de frumos. Să mergem pe Borcea sau pe Dunărea Veche? Citeste mai departe...Vizita delegatiei Clusterului Turismului de Sanatate din Muntenegru in Romania


In perioada 17-22 noiembrie 2015, o delegație reprezentativa din partea Ministerului Dezvoltarii Durabile și Turismului din Muntenegru și a Clusterului Turismului de Sanatate din Muntenegru s-a aflat in Romania la invitația Clusterului Turismului de Sanatate din Romania. Cu o luna inainte, in spiritul unei bune colaborari cu perspective pentru viitor, o delegație din Romania efectuase prima vizita de lucru in Muntenegru. Citeste mai departe...MUNTENEGRU - O TARA CARE STIE CE VREA


La mijlocul lunii septembrie m-am aflat in Muntenegru, la invitatia Ministerului Dezvoltarii Durabile si  Turismului,prin intermediul Excelentei Sale ,domnul Milan  Begovic,ambasadorul acestei tari la Bucuresti.
A fost un prim contact cu turismul micului stat european,dar un contact care mi-a relevat  extraordinara forta  de dezvoltare a acestui sector economic.

Muntenegrenii si-au dat seama dupa ce au  redevenit independenti,ca turismul reprezinta una dintre principalele surse de dezvoltare ale tarii lor si au facut tot ce le-a stat in putinta sa concretizeze acest lucru.

De fapt, AU STIUT CE  VOR!
Au pornit de la faptul, ca in aceasta parte a lumii, natura a creat un mozaic de particularitati ce constituie un complex touristic unic ,ce poate fi valorizat  armonios.

Au facut numeroase cercetari si studii de valorificare a  diversitatii potentialului natural si a valorii sale turistice,pe care le-au pus in practica in mod responsabil,astfel incit Muntenegru a devenit una dintre cele mai atractive si in plina dezvoltare destinatii  turistice , de viitor, din Balcani.
Au utilizat  perfect structurile  morfologice ale reliefului,resursa semnificativa,dealungul zonei de coasta  pentru porturi gen marina si statiuni si  caracteristicile potentialului  acestuia in zona montana,pentru  statiunile de schi. La toate acestea au adaugat    mostenirea istorico- culturala ,religioasa si gastronomica,pentru a realiza un turism performant.

Citeste mai departe...TRADITIONALA GALA A PREMIILOR AJTR PENTRU ANUL 2014 S-A DESFASURAT LA GIURGIU


Asociatia Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania – cu o existenta de aproape sase decenii – a organizat, in parteneriat cu Primaria municipiului Giurgiu, traditionala Gala a Premiilor sale. Ceremonia a avut loc in ziua de 15 ianuarie 2015, la restaurantul PERLA, situat pe malul stang al "regelui fluviilor Europei", cum a numit candva Napoleon Bonaparte Dunarea. "Dunarea batrana" a marelui nostru poet Mihai Eminescu care, in urma cu 148 de ani, ajungea, pentru prima data, la Giurgiu, chiar aici in port, unde avea sa fie descoperit de Iorgu Caragiale…

Dunarea, Eminescu si Primaria Giurgiu, condusa de d-l Nicolae Barbu, au fost irezistibilele si minunatele argumente pentru care Gala AJTR a ajuns in fermecatorul oras dunarean. Asta dupa ce ani la rand festivitatea de decernare a premiilor s-a tinut la Campulung Moldovenesc, la Brasov, Breaza si Urlati, la Azuga, Mamaia si Horezu (aici, patru editii consecutive!), dar si in hoteluri bucurestene precum Inter.Continental, Ramada-Majestic, Bulevard, Phoenicia ori Marshal Garden.

Citeste mai departe...

 


CELE MAI BUNE FOTOGRAFII ALE EDITIEI XIX A SALONULUI NATIONAL DE FOTOGRAFIE TURISTICA AU FOST ADMIRATE LA ROMEXPO IN CADRUL TARGULUI DE TURISM AL ROMANIEI!


Expozitia editiei XIX a Salonului National de Fotografie Turistica a avut loc la finalul saptamanii trecute in cadrul Targului de Turism al Romaniei desfasurat in Bucuresti. Vizitatorii au putut admira cele 300 de fotografii finaliste ale concursului organizat de Fundatia Amfiteatru si Revista Vacante si Calatorii in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Turism.

Evenimentul a fost completat de gala de premiere a Salonului National de Fotografie Turistica, manifestare ce a adus pe scena fotografi profesionisti si amatori, castigatori ai editie XIX dar si ai altor editii, personalitati de marca din domeniul turismului dar si reprezentanti ai autoritatilor publice centrale.

Printre laureatii galei de premiere s-au numarat fotografi precum: Savescu Flavian (castigatorul Marelui Premiu), Cristian Catana (castigator al Premiului Publicului), Chirobocea Stefan, Sorin Untu, Dulu Mihai, Bajan Sorin, Boeru Adriana, Ionascu Andreea, Roibu Grigore, Scraba Decebal, Chirobocea Fanurie, Baciu Andrei, Suciu Sorin, Eugen Negrea, Sorin Onisor, Laurentiu Damian, Ciurea Valer, Daria Varbanescu, Vlad Eftenie si altii. Trofeele Salonului National de Fotografie Turistica au fost inmanate de personalitati precum domnul Secretar de stat George Constantin Brezoi – Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, doamna Maria Stoian – Presedinte fondator ANTREC, domnul Mihai Ogrinji – Presedinte AJTR, George Niculescu – Presedinte, Olimpic International Turism, Mihai Handolescu – Prim Vicepresedinte OPTBR, Rodica Pencea – OPTBR si altii.

Salonul National de Fotografie Turistica este una dintre cele mai longevive manifestari de profil din Romania reunind peste 5000 de participanti si peste 30000 de fotografii inscrise in concurs.

Puteti vizita si pagina de facebook a revistei Vacante&Calatorii cu un simplu click pe http://www.facebook.com/vacantesicalatorii/.

Acest eveniment este organizat sub egida Programul “Amfiteatrul pentru turismul responsabil”

 


International Journal for Responsible Tourism premiat in cadrul Galei AJTR

Miercuri, 15 ianuarie 2014 in Bucuresti a avut loc o noua gala a premiilor oferite de Asociatia Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania.

Pentru contributia adusa dezvoltarii sectorului turistic romanesc prin propagarea celor mai recente studii si cercetari in domeniu, publicatia stiintifica International Journal for Responsible Tourism a fost premiata de catre AJTR. Distinctia acordata editorilor revistei stiintifice a fost oferita la categoria “Profesionistii”, subliniind inca o data rolul pe care jurnalul il ocupa in randul specialistilor din turism.

International Journal for Responsible Tourism este singura publicatie stiintifica din Romania care isi propune sa promoveze conceptul de “turism responsabil”, considerand aceasta abordare ca fiind oportuna pentru dezvoltarea turistica de perspectiva atat in spatiul autohton cat si in afara granitelor. Reunind parerilor specialistilor din domeniu si diseminand rezultatele cercetarilor realizate, IJRT-ul a fost apreciata drept o publicatie de importanta majora pentru spatiul turistic romanesc, o sursa de informatii actuala, corecta si completa pentru elaborarea de solutii privind valorificarea potentialului autohton.

Publicatia stiintifica este recunoscuta la nivel international, fiind indexata in 7 baze de date internationale si in numeroase biblioteci din Europa si Asia.


Viscri, o marca “la propriu” a turismului responsabil din Romania


Celebrul sat Viscri, reprezentativ pentru turismul responsabil in Romania, este ilustrat intr-una dintre cele patru marci postale ale seriei recent lansate pe piata de Romfilatelia, denumita Descoperiti Romania – Transilvania.” Emisiunea filatelica ilustreaza patru obiective turistice din centrul tarii: casa de oaspeti din Valea Zalanului (Covasna), un peisaj din Hasman (Sibiu), Biserica Sfantul Mihail (Cluj) si biserica de la Viscri (Braşov). Cele patru marci sunt machetate în coli de cate 32 de timbre, minicoli de 8 timbre plus o vigneta si o colita dantelata, iar tirajul este limitat la doar 4000 de exemplare.


Fosta asezare saseasca cvasi parasita, Viscri este un model de referinta pentru dezvoltarea rurală prin conservarea valorilor culturale locale. Satul a devenit celebru prin prezenta Printului Charles al Marii Britanii, sub patronajul caruia Fundatia “Mihai Eminescu Trust” a derulat un vast proiect de renastere a comunitatii si de introducere a ei in circuitul turistic, ca o destinatie de top, o incursiune in autentic si natural. Azi, “satul de sine statator” isi primeste oaspetii, cei mai multi straini, cu produse si servicii traditionale, invitandu-i sa experimenteze o vacanta la tara, „ca la bunici”.

Sursa: http://www.romfilatelia.ro/marci/colectia.php?ContentID=68

Turism responsabil

 » Forumul Internațional pentru Turismul Responsabil – București, 27-29 aprilie 2017
 » Comunicat de presă FpTM – ediția a 1-a
 » Forumul Turismului Montan va avea loc pe 16 ianuarie 2017 în Bușteni
 » S-A CONSTITUIT CLUSTERUL PENTRU TURISM MONTAN TRANSCARPATICA!
 » La “vânat” de imagini pe Dunărea Călărășeană
 » Workshop” SOLUTII PENTRU DEZVOLTAREA TURISTICA A JUDETULUI CALARASI”
 » Ziua Mondiala a Turismului Responsabil
 » Spiritualitate si istorie
 » Premiile AJTR la Giurgiu
 » S-a incheiat cea de-a treia editie a Forumului International pentru Turismul Responsabil!
 » La Baile Tusnad in perioada 13 – 14 februarie a avut loc lansarea Clusterului Balneoturistic Transylvania!
 » Cea de-a treia editie a Forumului International pentru Turismul Responsabil va avea loc la Targu Jiu!
 » International Journal for Responsible Tourism premiat in cadrul Galei AJTR
 » SALONUL NATIONAL DE FOTOGRAFIE TURISTICA – CEL MAI LONGEVIV EVENIMENT DE PROFIL DIN ROMANIA!

 


Din sumarul numarului 155-157
M–am intalnit cu dna Caroline Fernolend mult dupa ce strabatusem o multime de articole de presa elogioase – cum altfel?! – despre minunile pe care le–a facut intr–un sat sasesc din inima Ardealului, pornind, practic, de la aproape nimic. Pozele aferente vorbeau şi ele despre o personalitate puternica, elegant ser ...
» citeste tot
» vezi toate articolele