Lansată în 2000, revista „Vacanțe și călătorii” a completat peisajul publicațiilor de turism din România alături de trainicul reper „România pitorească”.

Sinergia programelor a folosit brandul „Vacanțe și călătorii” într-o formulă  proprie, coținutul fiind diseminat prin print/ online cât și prin evenimente. Reamintind câteva dintre acestea: Superlativele Turismului Romanesc, Campania Redescoperă România, Salonul Național de Fotografie Turistică, prezența în programe și proiecte importante (Sibiu – Capitală Culturală Europeană sau Festivalul Național „George Enescu”), seminariile „Turismul Românesc – între urgențe și dezoltare durabilă”, Forumurile Turismului Montan.

Parteneriatele cu cei care formează opinii și influențează comunități s-au regăsit în progame precum „Identitățile și experiențele – vectori ai dezvoltării” sau „Literatură și Turism. Poveștile României Profunde”, alături de alte inițiative și colaborări de seamă: Turismul Responsabil, Turismul de Sănătate, Clusterul Sănătate România, Clusterul România Glocală, Merg.in, Cosy Romania, etc.

„Vacanțe și Călătorii”, acum la vârsta majoratului, va dezvolta o linie editorială dedicată literaturii de călătorie, domeniu vast, greu de clasificat, care se cere mereu revizitat și ordonat – un  tezaur în continuă împrospătare. Cititorii vor găsi în „Vacanțe și Călătorii” un însoțitor dedicat în vasta lume a experiențelor definită chiar de titlul publicației.