You are currently viewing Conferinta de prezentare a Strategiei de dezvoltare turistica comuna Giurgiu-Ruse din cadrul proiectului: „Strategia comună pentru dezvoltarea turistică a zonei Giurgiu-Ruse”

Conferinta de prezentare a Strategiei de dezvoltare turistica comuna Giurgiu-Ruse din cadrul proiectului: „Strategia comună pentru dezvoltarea turistică a zonei Giurgiu-Ruse”

Marti, 5 noiembrie, in Municipiul Giurgiu, Sos. Bucuresti, nr. 72, Restaurant Casa Romaneasca, incepand cu ora 10.00, s-a desfasurat Conferinta de prezentare a Strategiei de dezvoltare turistica comuna Giurgiu-Ruse din cadrul proiectului „Strategia comună pentru dezvoltarea turistică a zonei Giurgiu-Ruse”, depus in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria – Interreg V A.

In cadrul conferintei strategia de dezvoltare turistică comună a fost prezentată și discutată cu publicul larg. Obiectivul acestei activități finale a fost, pe de o parte, să crească nivelul de conștientizare a publicului larg în ceea ce privește eforturile care se depun pentru dezvoltarea zonei în care locuiește și, pe de altă parte, pentru a încuraja o mai bună implicare (și orientat către această problemă) a comunității mai mari în acest proces și în deciziile publice care se iau.

Proiectul este implementat de Asociația Triangulum Filiala în parteneriat cu Centrul de sprijin pentru intreprinderi mici si mijlocii – Ruse iar perioada de desfasurare este de 14 luni.

Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea turistică a zonei Giurgiu-Ruse, oferind părților interesate locale (inclusiv autorități publice, ONG-uri și actori economici) o strategie cuprinzătoare, bazată pe un studiu riguros al patrimoniului cultural al zonei, pentru a spori vizibilitatea celor două municipalități ca destinații vizitare și pentru a facilita formarea unei rețele de actori interesați care să contribuie la dezvoltarea strategiei și să ofere contextul pentru colaborarea public-privat ca mijloc de punere în practică liniile de acțiune propuse de strategie.