You are currently viewing Conferinta inchidere de proiect: „Strategia comună pentru dezvoltarea turistică a zonei Giurgiu-Ruse”

Conferinta inchidere de proiect: „Strategia comună pentru dezvoltarea turistică a zonei Giurgiu-Ruse”

Miercuri, 6 noiembrie, in Municipiul Giurgiu, Sos. Bucuresti, nr. 72, Restaurant Casa Romaneasca s-a desfasurat conferinta de presa prilejuita de inchiderea  proiectului „Strategia comună pentru dezvoltarea turistică a zonei Giurgiu-Ruse”, depus in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria – Interreg V A.

Proiectul a fost implementat de Asociația Triangulum Filiala în parteneriat cu Centrul de sprijin pentru intreprinderi mici si mijlocii – Ruse și se va desfășura pe parcursul a 14 luni.

Proiectul a avut ca obiectiv general dezvoltarea turistică a zonei Giurgiu-Ruse, oferind părților interesate locale (inclusiv autorități publice, ONG-uri și actori economici) o strategie cuprinzătoare, bazată pe un studiu riguros al patrimoniului cultural al zonei, pentru a spori vizibilitatea celor două municipalități ca destinații vizitare și pentru a facilita formarea unei rețele de actori interesați care să contribuie la dezvoltarea strategiei și să ofere contextul pentru colaborarea public-privat ca mijloc de punere în practică liniile de acțiune propuse de strategie.

Proiectul a inclus activități care au condus la coagularea unei rețele care cuprinde autorități, cetățeni, ONG-uri, entități economice si mijloceste modalități de colaborare și coordonare în aceeași direcție de acțiune: vizibilitatea regiunii Giurgiu-Ruse din punct de vedere turistic.