You are currently viewing Lansare de proiect: „Strategia comună pentru dezvoltarea turistică a zonei Giurgiu-Ruse”

Lansare de proiect: „Strategia comună pentru dezvoltarea turistică a zonei Giurgiu-Ruse”

Miercuri, 21 noiembrie, la sediul Incubatorului de Afaceri Giurgiu s-a desfasurat conferinta de presa prilejuita de deschiderea  proiectului „Strategia comună pentru dezvoltarea turistică a zonei Giurgiu-Ruse”, depus in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria – Interreg V A.

Proiectul este implementat de Asociația Triangulum Filiala în parteneriat cu Centrul de sprijin pentru intreprinderi mici si mijlocii – Ruse și se va desfășura pe parcursul a 14 luni. Manager de proiect este Hristea Cristian Spiru.

Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea turistică a zonei Giurgiu-Ruse, oferind părților interesate locale (inclusiv autorități publice, ONG-uri și actori economici) o strategie cuprinzătoare (bazată pe un studiu riguros al patrimoniului cultural al zonei ) pentru a spori vizibilitatea celor două municipalități ca destinații vizitare și pentru a facilita formarea unei rețele de actori interesați care să contribuie la dezvoltarea strategiei și să ofere contextul pentru colaborarea public-privat ca mijloc de punere în practică liniile de acțiune propuse de strategie în viitor.

Proiectul va include activități care vor conduce la coagularea unei rețele care va cuprinde autorități, cetățeni, ONG-uri, entități economice, etc. – toate căutând modalități de colaborare și coordonare în aceeași direcție de acțiune: vizibilitatea regiunii Giurgiu-Ruse din punct de vedere turistic.