You are currently viewing O altfel de promovare a turismului

O altfel de promovare a turismului

Influenceri, bloggeri sau creatori de conținut, nu contează cum îi numești. Cert este că fotografiile lor te fac să spui: vreau să vizitez și eu locul ăsta!

Pentru că îmi plac tare mult călătoriile, am decis să arunc un ochi la oamenii care își petrec o mare parte a timpului cu asta. Desigur, există o mulțime de influenceri de travel relevanți, atât în România, cât și în străinătate.

Deci, vin la voi cu 10 propuneri de travel influenceri autohtoni care să vă inspire în următoarele călătorii. Am împachetat și eu odată cu ei visul ce a călători mai mult, mai spontan și mai curajos.

⦁ EveryDay HoliDay- Alecsandra și Adrian Moldovan
Alecsandra și Adrian sunt doi tineri în căutare de aventuri exotice, ieșite din comun. Își petrec tot timpul liber călătorind. Când i-am descoperit, m-am pierdut pentru câteva ore în clipurile lor pe YouTube.
Mă fascinează curajul lor de a ajunge în destinații considerate periculoase precum Coreea de Nord, Cernobîl, Arabia Saudită sau Kenya unde se pozează printre lei, maimuțe și elefanți. Asta nu îi împiedică să exploreze și țări europene, să se plimbe pe străzile din Viena, Florența sau Barcelona unde caută dincolo de cele mai cunoscute obiective turistice.
Mantra lor este: Fiecare zi trebuie să fie o vacanță.
Fiți cu ochii pe ei dacă vreți să îi urmați în călătoria din Nigeria pe care o documentează în prezent pe Instagram.

Instagram: @everydayholiday_official
YouTube: https://www.youtube.com/c/everydayholiday

⦁ Călătorește cu Emma- Emma Marinescu
Îi puteți citi blogul unde își descrie călătoriile cu detalii despre cum să ajungi și ce să vezi în destinațiile alese, cu tips and tricks despre cum să găsești biletele de avion potrivite, cum să călătorești ieftin, ce lucruri te ajută să îți organizezi vacanța sau cum să găsești cazarea ideală.
Este adepta călătoriilor planificare, dar nu dă înapoi nici când vine vorba de plecări spontane.
În călătoriile ei spre Mauritius sau Kenya are parte de escale lungi, dar asta nu pare să o deranjeze, ba dimpotrivă. Vede asta ca pe o oportunitate de a descoperi, pentru câteva ore, orașul în care a aterizat. Ce poți vizita într-o escală mai lungă de 6 ore în Istanbul, Doha, Paris sau Munchen? Răspunsurile pe blogul ei.

Instagram: @calatoreste_cu_emma
Blog: https://calatorestecuemma.com/

⦁ Anapedia travel- Ana Negoiță
4 continente, 46 de țări, 454.036 de km, 500.000 de fotografii și peste 2000 de locuri, așa descrie Ana, în câteva cuvinte, experiența ei de travel blogger de până acum. Articolele Anei sunt foarte bine documentate. Nici nu încape îndoială, având în vedere că prietenii o descriu drept „Wikipedia umană” când vine vorba de călătorii (de aici și numele de Anapedia).
Se vede că Anei îi place să scrie despre experiențele ei. Mărturie stau contul de Instagram cu povestiri ample și poze sugestive și prezentarea laborioasă a pățaniilor ei de pe blog.
Dacă vă întrebați pe unde umblă Ana acum, este în Iordania, la Marea Moartă.

Instagram: @anapediatravel
Blog: https://www.anapedia-travel.ro/

⦁ plecatahaihui- Cristina Albu
Pe Cristina, microbul călătoriilor a prins-o în anul 2014 în urma unei întâmplări mai puțin fericite. Cu mult curaj, a decis să își facă bagajele și să plece în Corsica.
De atunci, nu contenește să facă fotografii solare în cadre instagramabile, să scrie în amănunt despre locurile pe care le vizitează și să inspire prin experiențele ei.
Găsiți pe blogul ei o listă captivantă cu „idei de haihuială”, dar, între noi fie vorba, cred că a bifat între timp mare parte din ele și chiar mai mult.
Cristina este acum haihui pe Riviera Franceză de unde își încântă urmăritorii cu stories pe Instagram.

Instagram: @plecatahaihui
Facebook: https://www.facebook.com/plecatahaihui
Blog: https://plecatahaihui.com/blog-de-calatorii-plecata-hai-hui/

⦁ Viața ca o vacanță- Doina Marinescu
Plecând de la premisa că „viața ca o vacanță este o stare de spirit, este alegerea noastră de a trai fiecare clipa”, Doina Marinescu promovează obiectivele turistice de lângă casă la pachet cu afacerile locale. Cramele și conacele din Dealu Mare au cucerit-o și apreciază frumusețea lor ca fiind asemănătoare cu renumita Toscana.
Dar nu se oprește aici. A vizitat peste 50 de țări și a strâns atâtea povești cât să umple pagini întregi de jurnal digital. Dacă sunteți părinți, trebuie să știți că deplasările ei se mulează pe nevoile și așteptările unui copil.
Se adresează cu entuziam celor care tânjesc după experiența de turist în România, în Europa sau mai departe de atât, iar prin călătoriile cu copiii și evenimentele la care participă completează imaginea de travel influencer.

Instagram: @viatacaovacanta
Blog: https://viatacaovacanta.ro/

⦁ Jurnal de călătorie- Iulia și Silviu Busuioc
Drumeții, city break-uri și expediții cu mașina prin țări din Europa și Asia. Pe toate le veți găsi în jurnalul de călătorie al Iuliei și al lui Silviu. Cei doi se concentrează pe călătorie ca formă de autocunoaștere, așa cum spune Iulia: „ce caut sunt experiențele, nu bifarea unor obiective”.
Turismul montan cu natura și vârfurile înalte este de departe preferatul lor. Au străbătut în lung și-n lat munții din România, dar nu se opresc aici. Picioarele lor au umblat și pe Mont Blanc, Dolomiți, Montserrat. Au inclusiv idei de vacanțe cu cei mici și descriu experiența de părinți călători.

Instagram: @jurnaldecalatorie
Blog: jurnaldecalatorie.ro
YouTube: https://www.youtube.com/c/jurnaldecalatorie

⦁ Whisper Wanderlust – Raluca Belu
Fotografiile spectaculoase, de cele mai multe ori de pe plaje însorite stârnesc cu adevărat „pofta de pribegie”. Garantez că veți vedea mulți palmieri în pozele Ralucăi.
Călătoriile ei tropicale în Sri Lanka, Rio de Janeiro, Zanzibar sau Bali vin la pachet cu ponturi despre transport, cazare, bilete, program și experiențe de neratat.
„Sunt trup și suflet dedicată călătoriilor și tot ce ține de planificarea lor, de la cele mai mici detalii ale itinerariului, vestimentația adecvată, mâncare și playlist, până la descoperirea cărărilor mai puțin bătătorite ale fiecărei destinații.”

Instagram: @whisperwanderlust
Blog: https://www.whisperwanderlust.com/ro/

⦁ Carmen Budău
Odată ce vizitezi contul de Instagram al lui Carmen, nu este greu de înțeles că iubește muntele. Scurtele filmări cu drona îți taie respirația, iar fotografiile ei îmi stârnesc dorința de a mă apuca de alpinism. Vouă ce vă inspiră?
Cu toate astea, Panama, Indonezia, Tenerife și Bora Bora sunt doar câteva dintre locurile exotice în care Carmen a ajuns.
Dragostea, înțelegerea și respectul pentru animale și natură par legile după care se ghidează în plimbările ei în jurul lumii.

Instagram: @carmen_budau
Facebook: https://www.facebook.com/carmen.budau

⦁ Marian Adventures- Marian Marcel
Dacă preferați conținutul video, am o veste bună pentru voi. Marian este foarte activ pe YouTube, unde are câteva sute de călătorii documentate care mai de care mai palpitante. De la viața locală în Cusco la culesul de hribi în Ținutul Pădurenilor, de la înotul printre rechini în Maldive la roadtrip pe Dunăre.
După cum v-ați dat seama deja, diversitatea stă în centrul călătoriilor lui Marian. Mereu jovial, vorbește simplu și relaxat despre aventurile lui, cu o naturalețe care trezește interes.

Instagram: @marian.marcel
YouTube: https://www.youtube.com/c/MarianAdventures

⦁ Aici a stat- Ana și Andrei Rubeli
Proiectul Aici a stat este mai mult sau mai puțin diferit de ce am prezentat până acum, deoarece se centrează pe patrimoniul arhitectural românesc. Cu siguranță că reprezintă tot o formă de turism, dar pleacă din dorința de a documenta și cerceta istoria clădirilor și a personalităților care le-au trecut pragul.
Ana și Andrei reînvie povești peste care s-au adunat anii și s-a așezat praful. Sunt influenceri culturali și organizează tururi ghidate, teambuilding-uri, vânători de comori arhitecturale și recitaluri de muzică clasică ce aduc la viață zidurile pustiite. Caută necontenit castele, biserici fortificate, case memoriale și orice urmă de clădire din alte epoci.
Puteți să îi urmați la pas prin locuri cu încărcătură istorică deosebită, să descoperiți alături de ei cele mai frumoase 10 biblioteci din România, viața și casele lui George Enescu sau patrimoniul industrial al orașului Reșița.

Instagram: @aiciastat
Blog: https://aiciastat.ro/

Text: Alexandra Orjog