You are currently viewing Velvet Winery

Velvet Winery

Velvet Winery, un concept de cramă “boutique”, este situată în inima regiunii viticole Dealu Mare, podgoria Tohani, într-o zonă cu o bogată tradiţie viticolă, recunoscută pentru producerea vinurilor de mare calitate și complexitate.

Explozia de culori pe care toamna o provoacă plantațiilor de viță-de-vie este una de neuitat. Ele se întind pe o suprafață de 36 ha și sunt amplasate în una dintre cele mai spectaculoase zone viticole din Dealu Mare – podgoria Tohani, la o altitudine de peste 400 m.

Vița-de-vie este dispusă pe terase cu expoziție sudică, oferind condiții climatice privilegiate pentru obținerea unor vinuri de o mare complexitate. Plantația cuprinde atât soiuri românești: Fetească Neagră, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, cât și soiuri internaționale, precum: Chardonnay, Muscat Ottonel, Riesling Italian, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Syrah. Adaptate la condiţiile pedo-climatice din Dealu Mare, acestea îşi dezvăluie pe deplin potenţialul în fiecare sticlă de vin.

Regiunea Viticolă Dealu Mare este considerată „Patria Vinurilor Roșii” datorită istoriei viticole și a contextului pedo-climatic pe care il oferă. Podgoria viticolă beneficiază din plin de expunerea sudică a versanților, aerul cald adus de curenții din Câmpia Română, de protecția dealurilor Subcarpaților Meridionali, dar și de un sol argilo-lutos, cu substrat calcaros, care contribuie la caracterul special al acestei regiuni viticole.