You are currently viewing Drumeție la Comana

Drumeție la Comana

Parcul național și rezervația Comana, aflate la doar 35 kilometri de București, sunt unele dintre cele mai pitorești zone ale țării și este supranumită a doua Deltă a României. În ciuda potențialului turistic extraordinar și a opțiunilor de cazare și de agrement de cea mai înaltă calitate, zona este încă puțin explorată, însă cei care aleg să-și petreacă weekend-ul aici scapă de aglomerația din majoritatea destinațiilor mult prea populare.

Un prim popas este Mănăstirea Comana din centrul comunei Comana. Monumentul istoric datează din anul 1461 și este ctitoria lui Vlad Țepes. Ansamblul arhitectural a trecut printr-un program de reabilitare, iar astăzi poate fi admirat în adevărata lui splendoare, cufundat într-o liniște mai mult decât relaxantă. O altă frumusețe a locului este grădina mănăstirii, care se află în ton cu rezervația naturală. Aici găsim o gradină verde, plină de floră și faună, lucru care ne-ar putea face să credem că ne aflăm deja în rezervație.

Parcul Național Comana din imediata apropiere a fost înființat în anul 2004 și cuprinde o zonă comparabilă cu Delta Dunării, dar și cea mai pitorească, curată și puțin aglomerată pădure din apropierea Bucureștiului. La Comana focul este interzis pentru a ține departe amatorii de grătare și muzică tare, astfel încât turiștii să se poată relaxa de pacea și liniștea pentru care au ales acest loc.

Tot aici se afla celebra Rezervație de Bujori, la capătul unui traseu 8,3 km ce trece prin cele mai superbe zone din pădure. Este interzisă ruperea florilor însă simpla admirare a acestora este modul perfect de a încheia o zi superbă în Comana. Această destinație, la fel ca toate celelalte locuri amintite, merită din plin plimbarea, iar aparatul de fotografiat ar trebui să fie nelipsit.

Foto: Alex Iacob